top of page

Jak jsme poznávali pražskou architekturu


V pondělí jsme se sešli s nejstaršími v kobercovce, trochu jsme si popovídali o prezidentských kokoščích volbách, které nás čekají, pak jsme si tak trochu sdělili, co jsme dělali o víkendu, měli jsme na to ale jen 5 vět či souvětí, tak jsme objevili spojku a, a dali jsme se do práce. Nejprve jsme si opakovali s obrázkovými kartičkami slabiky a pomocí kolíčků jsme označovali zadaná písmenka ve slovech. Někomu to šlo rychle, někomu pomaleji. Opakovali jsme si taky střídavě po kruhu a pak ve dvojicích abecedu. Jde nám všem perfektně. Řadili jsme si pak obrázky podle abecedy. Také jsme si četli texty, které pro každého zvlášť připravil Toník spolu s umělou inteligencí. Dost jsme se nasmáli. Děkujeme!

V matematice jsme se snažili sestavit příklady z pomíchaných čísel, vybarvovali jsme si pizzy podle příběhů a každý jsme si pak i příběh vymyslel. Nejjednodušší měl Vojta a Fáfa. Přišel jsem domů a snědl celou pizzu. No učte se pak části z celku!

Venku jsme si hráli na slepou bábu a rybičky, rybičky.

V úterý jsme si trochu pozpívali s kytarou a vrhli jsme se do opakování za září s Pepou a do vymýšlení hádanky na školní pomůcku podle zadaných otázek. Každý den také pokračujeme v písance, abychom si rychle připomněli psací písmo a naučili se i nová písmena.

A že nás čeká svátek Svatého Václava, tak jsme využili venkovní hru Axolotlů a ve dvojicích jsme se snažili přijít na řešení různých úkolů, ty těžší jsme vyřešili společně.

Ve středu jsme se vypravili na výpravu na Vyšehrad, kde jsme si všímali různých staveb, domů, kostelů, bran i hradeb a snažili jsme se vnímat jejich detaily, třeba tvary oken, zdobení a vše jsme si zakreslovali. Povedlo se nám to moc pěkně! Pohráli jsme si také na hřišti a na oběd jsme byli zpět. Po obědě jsme si prohlíželi Jáchymovu knížku o architektuře, kde jsou domy zvenku i zevnitř, četli jsme si o Vyšehradu a přemýšleli jsme, který z našich nakreslených domů je nejstarší, mladší a nejmladší.

Teď už se těšíme na svátek Václava a ředitelské volno!




26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jak jsme se ještě naposledy učili

V pondělí jsme si po společném kruhu popovídali nad domácími úkoly a v pátek jsme se pak s našimi posledními úkoly předprázdninově rozloučili. Četli jsme letáčky o našich ztracených zvířátkách, hledat

ADRESA

Kobyliské nám. 640

Praha 8 - Kobylisy

182 00

KONTAKT

 

ředitelka ústavu:

Mgr. Daniela Podvalová

tel. 777 601 297

e-mail: kokoska@kokoska.eu

 

INFORMACE

KoKoŠka, z.ú.

IČO: 093 12 463

Ústav zapsaný v rejstříku ústavů, vedeném

u Městského soudu v Praze, oddíl U, vložka 891.

sídlo: Jankovcova 1632/69, 170 00, Praha 7

číslo účtu: 2901855806/2010

 

srdi%25CC%2581c%25CC%258Cka_edited_edite
bottom of page