top of page

Jak kolem nás létali nejen motýli

V pondělí jsme se zas všichni sešli, povídali jsme si s Danielou, o tom, co vlastně dělá ředitelka a proč hledáme ředitelku novou. Pak jsme si při svačině povídali o tom, co jsme zažili o víkendu.

Každé pondělí si kontrolujeme domácí úkoly. Ukazujeme si, co jsme nakreslili a zapsali do sešitů. Tentokrát jsme měli zjistit informace o mravencích, tak jsme si o nich povídali a četli a pustili jsme si krátký dokument. Na příště si máme zjistit informace o včelách.

Při češtině jsme hodně procvičovali a opakovali. Procvičovali jsme psaní i, y, psaní velkých písmen ve jménech. Měli jsme nafocené hlavičky legračních panáčků. Každému jsme vymysleli jméno a pak jsme o každém napsali, co dělá v jedné větě. Procvičovali jsme si i psaní bě, pě, vě, vymýšleli jsme věty i souvětí a poznávali jsme, kdy jsme napsali větu jednoduchou a kdy souvětí. S Pepou a kuličkou jsme se vydali do pekárny. Pepa ale všechny peníze utratil za zmrzlinu..to by se nám nestalo!

Při matematice jsme hodně pracovali v pracovním sešitě. Čeká nás totiž ještě jeden díl. Seznámili jsme se s násobilkovými čtverci, vyřešili jsme těžká bludiště i zapeklité příklady s částmi tyčí. S násobilkou jsme si i hodně hráli hry s kostkami ve dvojicích i trojicích. Umíme totiž násobky do šesti. Řešili jsme také složité úlohy s dětským hřištěm, tedy pro někoho složité, pro někoho lehké, jako vždy. Hlavu nám také zamotal i šotek, který nám přeházel číslice v číslech příkladů a také neposedové, kteří nám utekli z příkladů. Také jsme se pokoušeli dorýsovat čtverce, změřit jejich strany a úhlopříčky.

Venku strašně foukalo a my jsme si vymysleli hru na házení podsedáky, lítaly všudemožně.

Ve středu jsme navštívili skleník Fata Morgana v botanické zahradě. Čekala nás tam prohlídka s panem průvodcem a hlavně nádherní, barevní, obří motýli. Cestou zpět jsme viděli spousty krásných pivoněk a magnólií, a pulečky v jezírku. A pohráli jsme si na lesním dřevěném hřišti. Víte, že se dá hrát i na kameny? Nádherně zněly! Motýly jsme si pak i kreslili ve škole, vypadali jako živí. 

A v pátek to bylo vůbec super. Kromě bezva angličtiny jsme tu měli návštěvu z divadla Ponec s programem Tanec do škol. A tak jsme si zahráli na kosmonauty, sliz i sochy, a trochu jsme si pak s Danou připomínali, jak se chovat, kdy jsou vhodné srandičky a kdy je potřeba jen dávat pozor a poslouchat pokyny.




15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page