top of page

Jak jsme tvořili veledíla

Od prvňáčků


Tento týden byl opravdu super! V pondělí jsme si užili tvoření, v úterý trochu toho učení a angličtiny, ve středu jsme se podívali do galerie a pak už nás čekaly čtyři dny volna. Hurá! Sněží!


V pondělí jsme se hned ráno všichni sešli v kobercovce a rozdělili jsme se do tříd, podle toho, kdo co měl v plánu vytvořit. Hodně prvňáčků malovalo či vytvářelo ze samotvrdnoucí hmoty, hodně se rozhodlo si něco ušít. Všichni se trpělivě snažili, a když měli hotovo, pustili se do další tvorby. Hodně práce nám pak dalo po vší té rukodělné činnosti uklidit. V úterý pak starší ze všech výtvorů připravili pro rodiče i pro nás všechny krásnou výstavu.


V úterý jsme si při matematice vymýšleli slovní úlohy s pokémony a vyřešili jsme i mnoho součtových trojúhelníků a tras na hřišti. Při češtině jsme si hráli s tabulkou slov, která už umíme číst, četli jsme rychle slabiky z písmen, která umíme, a vymýšleli jsme k nim slova, skládali jsme si slova z rozstříhaných obrázků a zkoušeli si hrát slovní fotbal po slabikách.


Ve středu jsme navázali na program o architektuře a navštívili jsme spolu se třeťáky a čtvťáky Museum Kampa. Čekala nás tu paní průvodkyně, která s námi prošla výstavu pana architekta Josefa Pleskota - Města. Byly zde nádherné modely staveb, největší byl z Ostravy, další z Prahy a Litomyšle. Pak jsme si ve skupinkách pokusili zahrát na urbanisty a navrhnout si svá vlastní města. Města jsme si pak ve škole po obědě představili.


Bylo zajímavé vidět, jak se tohoto úkolu každá skupinka s velkou fantasií zhostila po svém.


Mezi třeťáky a čtvrťáky - druhý týden ateliérů


Ahoj,

za tento týden píšu náš kousek do kroniky já, Agnes. Tento týden byl v Kokošce sice krátký, protože nás čekal svátek a páteční volno, ale o to více intenzivní. Pokračoval totiž náš velký celokokoščí projekt o kultuře Ateliéry. Po zkoumání různých kulturních projevů v rámci dílen přišel čas vytvořit své vlastní veledílo. A tak jsme se do toho v pondělí pustili. Někdo se pustil do animací (z fotek nebo na počítači), někdo maloval na plátno, další tvořili sochy a asi nejvíc Kokošáků se pustilo do šití. V úterý jsme pak všechna díla nainstalovali do družiny a vznikla tak velká výstava, kterou si hned večer mohli prohlédnout rodiče při kavárničce. Ve středu se Kokošáci s Danou a několika rodiči vydali do muzea Kampa na výstavu o architektuře a o tom, jak se tvoří města. Já tam sice nebyla, ale prý to bylo tak moc príma, že se tam budu muset asi taky podívat. Jo a ještě furt je u nás na návštěvě Krtek od Stuchlíků, jsem zvědavá, koho si přinese Viktor. Ale o tom snad příště.




44 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page