top of page

Jak jsme překonávali výzvy (15. - 19.1.)

Tento týden se nesl ve znamení různých výzev. Při společném kruhu kruhu jsme ostatním Kokošákům představili naše ekovýzvy, které jsme vymysleli minulý týden. Společně jsme se pak pustili do vymýšlení dalších, které pak Dana přepsala do zeleného bloku, a tak vznikla Kokoščí kniha výzev, do které se můžeme podepsat, když nějakou výzvu splníme. Najdete mezi nimi třeba to, že máme nosit celý týden nějaký kus oblečení zelený, odmítat jednorázové obaly, nebo třeba hledat obrázky dinosaurů. 

V ekologickém tématu jsme pokračovali i v rámci Projektu. Nejprve jsme si zopakovali pyramidu 5R, a co nám pomáhá omezovat náš odpad. Pak jsme vytáhli ten, který jsme nashromáždili a pustili se do tvoření. Pracovní nasazení bylo veliké a bylo úžasné, co všechno jsme dokázali vyrobit. Miky si vyrobil peněženku z nápojového kartónu, Víťa se pustil do šití nákupní tašky a Mára opravil plyšáka veverky a vytvořil z něj maňáska. Veru se trochu trápila s čepicí, ale pak si ušila pevnou kapsu ze zbytků látek na sluchátka a klíče. Laura vytvořila multifunkční dům ze staré nádoby a plyšáka pro malé zvířátko, a to s vnitřním vybavením. Marek využil své staré triko a vytvořil z něj tašku, a pak se pustil do infografiky o omezování odpadu. Stela nejprve ušila Verunce čelenku a pak vytvořila kuželky z ruliček od papíru a staré ponožky. Liché ponožky byly obecně oblíbených materiálem. Vznikl tak úžasný kapustňák s  lehátkem a slamákem od Ádi a smečka roztomilých psů, na které se podíleli Eve, Stell a Alča. Je neskutečné, jak rychle nám ten den utekl.

Ve středu nás čekalo brzké vstávání a sraz na Proseku. Po druhé v tomto roce jsme se vydali do Domu dětí a mládeže na polytechnickou výuku. Posledně jsme se učili, jak pracovat se dřevem a používat vrtáky, tentokrát nás čekala robotika. Naším úkolem bylo po skupinkách sestavit svého robota. I s touto výzvou si všichni poradili, a dokonce jsme stihli je i trochu vyzkoušet. 

Po zbylé dny si po nás výzvy připravila Agnes. V úterý a ve čtvrtek jsme se pustili opět do psaní testů, tentokrát naostro. Někomu daly zabrat více, někomu méně, nakonec je ale všichni zvládli. Hurá! Už je máme za sebou! V pátek jsme strávili skoro celý den s Markétou. Zatímco jsme hráli různé hry, pracovali na svých portfoliích, ve vedlejší místnosti probíhaly konzultace s Agnes. Při těch jsme společně procházeli naše výstupy, dávali si zpětnou vazbu a domlouvali se, co a jak další pololetí. Jo a taky jsme se v rámci informatiky učili pracovat s dalším programem. Tentokrát jsme zkoumali prostředí grafického programu Canva, ve kterém jsme vyráběli návrhy kokoščích bankovek. Museli jsme se zorientovat v novém prostředí, splnit daná kritéria a ještě spolupracovat ve dvojicích. I to jsme ale zvládli, a tak vzniklo hned několik úžasných návrhů. A co vy? Pustíte se s námi do výzev? Ty kokoščí najdete tady




20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page