top of page

Jak jsme hlídali Kokošku (aneb když starší spolužáci odjeli na hory)

Tento týden jsme zůstali v Kokošce opuštění. Všichni starší odjeli za sněhem do Krkonoš a my mrzli v deštivém nevlídném počasí s náznakem sněhové vánice. Ještěže s námi v pondělí a v úterý byla Stell, v úterý se na nás přišla podívat Eve a v úterý, ve středu a v pátek s námi byl Prokop. Prokop nás dokonce učil matematiku a jako motivaci a odměnu nám dával brusinky v čokoládě a v pátek nás spolu se svým bratrem na čokoládě dokonce učil spravedlivé dělení na poloviny, čtvrtiny, osminy…stejně tak jsme se učili dělit provázek na poloviny, třetiny. Spolu s kluky jsme se v pátek učili hrát vybíjenou na dvě družstva podle pravidel. Bylo konečně krásně teplo a sluníčko, tak jsme si to venku pěkně užili.

V úterý a v pátek jsme také měli delší angličtinu, tak jsme se stihli podívat i na krátké pohádky, vyrobit z papíru s patentkami pohyblivé monstřátko a dokonce si i zatancovat.

Ve středu jsme se vypravili do Království železnic. Bylo to super, řídili jsme vlak, metro autobus i tramvaj, kochali jsme se obřím modelem naší republiky s mnoha městy, ale hlavně mnoha nádražími i tratěmi. Pak jsme si s paní průvodkyní povídali o pravidlech pro chodce a pak jsme s tabletem chodili expozicí a hledali odpovědi na otázky. Bylo to pro nás těžké, protože jsme museli při tom hodně číst malým tiskacím písmem.

Ve čtvrtek jsme si přestěhovali lavice a při té příležitosti jsme je pořádně vydrhli a ve třídě si uklidili. Někteří jsme se tak zmáčeli, že jsme museli dát ponožky na topení a na nohy si vzít rukavice.

Při češtině jsme si opakovali, co všechno víme o zimě a také jsme hledali rozdíly i podobnosti u vrány a havrana. Začínáme pěkně číst malým tiskacím písmem i když na di ti ni a dy ty ny si ještě musíme dávat dobrý pozor. Pěkně nám jdou také psát první písmenka a slova psacím písmem, snažíme se psací písmo i přečíst. Dočetli jsme také velkou knihu o strachu Neboj, neboj a pěkně si u ní o strachu popovídali. V matematice jsme dokončili druhý díl. Porovnávali jsme, počítali přes desítku, vraceli neposedy do příkladů. Seznámili jsme se také s novým prostředím schodů a s hrou na autobus. Kluci si pro nás připravili test s příklady a dokonce nám dávali i známky. Vyráběli jsme se také knížku o čtyřech ročních obdobích, na které budeme pracovat i příští týden.




24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page