top of page

Jak jsme dostali první (a nebo několikáté) vysvědčení

Aktualizováno: 15. 2. 2023

Od prvňáčků

Tento týden utekl jako voda, pořád se něco dělo. V pondělí jsme se sešli spolu se třeťáky a čtvrťáky při ranním kruhu. Vyprávěli jsme si o tom, co jsme zažili o víkendu, mohli jsme však použít jenom slovesa v infinitivu. Bylo to dost legrační, ale šlo nám to pěkně. Učili jsme se písmenko B a v matematice novou hru Myslím si číslo.


V úterý jsme při angličtině slavili Magdiny narozeniny a pak jsme dostali svoje první vysvědčení. Nejprve jsme si ale povídali o tom, co to vlastně to vysvědčení je a k čemu je dobré. A také jsme si povídali o tom, jak je to v jiných školách, kde dostávají známky. Pak jsme dostali společnou pomůcku se zvířátky k psaní psacím písmem a také společnou knihu se super těžkými bludišti, které od té doby každé ráno můžeme vyluštit. Každý jsme ještě dostal pracovní knihu o lidském těle, ve které jsme si pak v týdnu udělali spolu s Danou a pak i ve skupinkách se staršími spoustu úkolů. Pak už jsme každý dostal své vysvědčení. Po obědě jsme se chvíli proběhli venku a pak jsme ve třídě největších uspořádali hostinu na oslavu. Děkujeme za koláče, ovoce, oříšky i jiné dobroty.


Ve středu jsme si povídali o tom, jak jsme přišli na svět. Povídali jsme si o tom, kde jsme se narodili, kolik jsme vážili a měřili, ukazovali jsme si své miminkovské fotky a povídali jsme si i legrační příhody z doby, kdy jsme byli malí. Také jsme se podívali na video o tom, jak roste miminko v bříšku i o tom, jak se narodí, viděli jsme i úplně čerstvě narozená dvojčátka, která se ještě objímala. Mohli jsme si prohlédnout i modely miminek v děloze a na ovoci a zelenině jsme odhadovali, jak je asi miminko ve kterém měsíci velké.


Ve čtvrtek jsme se vypravili do Skautského institutu na divadelní představení o Rychlých šípech, kam nás pozvala Vojtova maminka. Hrály tam loutky malé, trochu větší i velká loutka pana Foglara, i lidé. Bylo to místy legrační a místy i hodně napínavé. Nejlepší byla rozbouřená voda, která nám vlála nad hlavou. Po obědě jsme si pak četli pohádku z Vilemínčiny knížky o holčičce Jácince, která všechno chtěla hned a hodně se vztekala, ale dopadlo to s ní nakonec, jak to v pohádkách má být, velmi dobře.


No a pátek byl prostě nejlepší. Měli jsme totiž pololetní prázdniny. A další týden nás čekají prázdniny jarní. Tak vzhůru na hory, k moři, k babičce nebo třeba do bazénu!


Stručný souhrn od třeťáků čtvrťáků


Pondělí

z Krištofem jsme začali dělat lapbook o těle rozdělili jsme si soustavy v těle, Miky měl cevní soustavu a Matěj měl svalovou soustavu a tak...


Úterý

Na Angličtině jsme si z Magdou dali dětské šampaňské a Miky si vzal špunt, měli jsme volnou angličtinu a měli jsme párty a dostali jsme vysvědčení a pracovali jsme s nimi.


Středa

měla prezentaci nějaká paní s vysokými vlasy.


Čtvrtek

počítali jsme 3D piškvorky, které jsou dost těžké, že to ani Agnes nezvládla :)


je to skvělá kronika a vůbec ne krátká 😀ha ha ha.



32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page