top of page

Jak jsme byli v háji... Čimickém

U prvňáčků


Týden nám začal vyprávěním si o víkendu, tentokrát jsme vyprávěli pantomimou beze slov nebo jsme mohli vyprávět jen pomocí sloves. Šlo nám to moc pěkně, dost jsme se zasmáli. U pantomimy ostatní hádali, co předvádíme.


Pak jsme si už podruhé vybírali motivační kartičky, které si „žvýkačkami“ lepíme na lavice a během týdne si je připomínáme a vždy v pondělí, než si vybereme jiné, si řekneme, jak se nám dařilo je plnit. Každé pondělí se také můžeme domluvit a vyměnit si místa v lavicích, pokud chceme.


Ve středu jsme se vypravili spolu se třeťáky a čtvrťáky poznávat stromy a keře a jejich listy do Čimického háje. Základnu jsme měli na dřevěném hřišti, odtud jsme ve skupinkách vyráželi hledat stromy, jejich listy i plody podle obrázků. Pěkně jsme si pak naše úlovky ve skupinkách představili a cestou zpět jsme pak ještě určovali další keře a stromy. Znáte pámelník nebo zerav? Do školy jsme si přinesli ty nejkrásnější listy a pomocí voskovek jsme si je přenesli na papír. V pracovním sešitě nás pak druhý den čekala spousta listových úkolů, některým se nám podařily dokreslit i druhé půlky listů, což byl opravdu náročný dobrovolný úkol. Také jsme si povídali o počasí nejen na podzim a splnili úkoly k tomuto tématu v pracovním sešitě.


Při češtině jsme si četli andělskou pohádku o písmenku A a učili se s ním číst i první slabiky, také jsme psali nejen A, ale i další číslice. Z písmenek jsme si skládali i první slova, se staršími jsme si ve dvojicích na naše přání zase četli.


Při matematice jsme si v kobercovce hráli na krokování. Máme krokovací pás a velkou kostku a ve dvojicích jdeme vždy tolik kroků, kolik padne na kostce. Jeden jde třeba tři kroky, pak čtyři kroky dopředu a dva dozadu, podle kostky, a druhý má jít tolik, aby zůstal stát vedle prvního. Máme také docela malá krokovadla na lavici a každý jsme si fixami nakreslil svoji postavičku na dřevěnou figurku. Také jsme se snažili ustřihnout růžek tak, aby vznikla daná dečka, museli jsme hodně zkoušet, než se nám všechny podařily. Hodně jsme pracovali i s dětským hřištěm a putovali v představách po barevných cestičkách.

Také jsme toho hodně zažili i o přestávkách venku, tady pořád vede fotbálek, i vevnitř, kdy někteří stavíme krásné rakety a auta z lega a jiní vyrábíme lodičky, motýlky a spoustu jiných věcí.


Mezi třeťáky a čtvrťáky

Pondělí

Krištůfek Robin nám vyprávěl o výletě na Ukrajinu potom nám ukazoval fotky. Pak jsme dodělávali kalendáře a lepili jména na skříňky.


Úterý

Byli jsme na Angličtině kde jsme se domluvili na představení

Room on the broom

Pak jsme měli matiku.

A pak češtinu.


Středa

Ve středu jsme byli v háji, viděli jsme víra a sbírali listy a pak jsme měli češtinu.


Čtvrtek

Ve čtvrtek jsme měli češtinu a psali jsme diktát a přemýšleli jsme nad tím jaké znaménka se píší na konci vět.


Pátek

V pátek jsme měli angličtinu a trénovali jsme divadlo pak jsme měli matiku a hledali pravé úhly ve třídě a pak jsme četli prvňáčkům.







16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page