top of page

Jak jsme byli s tučňáky a žili (nejen) prezidentskými volbami

Od prvňáčků


Jako každý týden jsme si nejprve po ranním kruhu popovídali o tom, jak se nám daří plnit naše kartičky výzev a vybrali jsme si pro sebe další. Pak jsme se zase učili vyjmenovat měsíce v roce. Snažili jsme se zapamatovat si, kolik má který dní i jaké číslo který měsíc má. Pak jsme si srovnali obrázky měsíců podle čísel, tak jak jdou za sebou v roce, rozdělili jsme si je do čtyř ročních období, nalepili je do kruhu na velký papír, vybarvili je a svůj kalendář jsme si dotvořili. Druhý den jsme si ho představili a na každém jsme hledali nějaký hezký nápad či motiv a vzájemně jsme si je pochválili.


Ve středu jsme se vypravili do Muzea fantastických iluzí. Moc jsme si užili společné focení se se spolužáky. Po obědě jsme si povídali, který obraz se nám nejvíce líbil a vytvořili jsme si i návrhy na vlastní iluze- obrazy, které jsme si nakonec se všemi představili.


V úterý a ve čtvrtek jsme se vydali mezi tučňáčky. Jedná se o kartičky situací, pocitů a vztahových situací, zobrazující hezké, ale i smutné situace. Každý jsme si mohli vybrat ze všech tři kartičky. Pak jsme ostatním povídali, proč jsme si je vybrali, co z našeho života nám situace připomíná. Ty kartičky, ke kterým se chtěli vyjádřit i další, jsme si dávali stranou a vrátili se k povídání si o nich ve čtvrtek po obědě.


Také jsme se učili nová písmenka, K a Z, hráli jsme si písmenkové domino a dokonce jsme si napsali i pololetní test k přezkoušení. V matematice jsme hodně počítali příklady na plus, mínus, a výsledky jsme se učili porovnávat pomocí značek větší, menší, rovná se. A také jsme si napsali jednoduchý testík.



Mezi třeťáky a čtvrťáky, tentokrát od Máry a Agnes s drobným přispěním sira Matěje, hraběte skvělosti


V pondělí jsme začali nový projekt s Krištofem, tentokrát o informacích a dezinformacích. To jsou informace, které nejsou pravdivé, i když se tak snaží tvářit. A protože jsou volby, hledali jsme je o čtyřech prezidentských kandidátech: Babišovi, Pavlovi, Nerudové a Lord Baštadort.


V úterý jsme psali shrnující testy z angličtiny, který byl pro mě dobrý, protože byl zábavný a pro mě i Matěje jednoduchý. Museli jsme například hledat slova o mimozemšťanovi, který měl dlouhý nos. Dobrá byla matika, kde si někteří z nás mohli zahrát na učitele a mohli jsme jako odborníci učit svého spolužáka indické násobení. Mě například učil Viktor a byla to zábava. A navíc mi to fakt pomohlo, takže teď dokážu příklady spočítat. V češtině jsme my třeťáci hledali vyjmenovaná slova po B v textu o babičce Pepičce, myslím si, že se jsem našel všechna. Co nám dalo ale zabrat, bylo hledání slov příbuzných.


Ve středu jsme byli v Muzeu Fantastických iluzí a bylo to super! A tam byly různé iluze a triky. Například jsme byli v místnosti, kde jeden na fotce vypadal strašně malinký a druhý velký, nebo jsme koukali skrze jednosměrné zrcadlo. Když jsme se vrátili do Kokošky, mohli jsme vymýšlet vlastní triky. Moc se nám to ale nedařilo.


Ve čtvrtek jsme se začali chystat na přezkoušení. Rovnali jsme si portfolia, doplňovali Kokopisníky a uklízeli boxíky. Mně se dokonce rozpadl a musel jsem si složit nový, ale aspoň jsem si na něj mohl nakreslit Venoma. V češtině jsme nejprve ve skupinkách vymýšleli příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po B a docela dost se nám je povedlo najít. K matematice jsme se my třeťáci nedostali, protože jsme dopisovali naše texty. Čtvrťáci jo, ale Verča říkala, že jí to moc nebavilo. Jo a ráno nám oficiální prezidentské kandidátky Terka, Verča a Karolína přednesly své volební programy. El kandiduje taky, ale byla nemocná.


V pátek jsme pracovali na testech z češtiny. Pro někoho to bylo v pohodě, ale mně to trvalo dost dlouho. Ale kdo měl už hotovo, mohl si jít číst.




51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page