top of page

Hurá Velikonoce!

V pondělí jsme se všichni sešli v Kokošce, i Dana. Byla tu i chvíli Anička i Anča, mamka Žofky. Měli jsme totiž spoustu plánů na velikonoční vyrábění.

Vyrobili jsme si košíčky z papíru na všechna ta vajíčka, zápichy s velikonoční samolepkou, motýlka, kuřátko na kolíčku, kuřátka z obalů na vajíčka, obalili jsme si uvařená vajíčka v gáze spolu s kytičkami a lístky a barvili je v přírodních barvách, které na vařiči vyčarovala Anežka. Také jsme si zdobili vyfouknutá vajíčka voskem. Při dalších dílničkách jsme si mohli vytvořit z vlny zajíčka, přívěsek z korálků a zahrát si velikonoční divadýlko. Bylo to super! A dokonce se nám pak podařilo i v rekordně krátkém čase uklidit.

V úterý jsme si pak o Velikonocích četli pohádku a povídali si i o křesťanských Velikonocích a trošku o velikonočních zvycích. A nazpaměť jsme se učili každý jednu sloku z básničky Co musí udělat jaro. A nakreslili jsme si k ní obrázky. Také jsme nakreslili a napsali přáníčka k Velikonocům. Moc se nám to dnes podařilo! A při angličtině jsme si užili velikonoční Bingo a velikonoční tichou poštu. A ještě jsme si užili krásného sluníčka při velké přestávce. Holky si pletly věnečky, jezdili s koníkem a všichni jsme trošku vypleli záhonky a zalili je. No a dostali jsme úžasný nápad na brýle z knoflíků, tak jsme si je mnozí hned vyrobili. Koukněte na fotky. A teď už krásné Velikonoce!





21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page