top of page

Apríl

Aktualizováno: 12. 4.

To je bezva začínat týden v úterý! 

Nejprve jsme si napsali každý jedno slovo nebo větu o tom, co jsme zažili o velikonočních prázdninách. Pak jsme si lístečky otáčeli a vyprávěli o tom. Také jsme si zahráli nabalovací hru s velikonoční tematikou, kdy každý přidal jedno slovo a celé to přeříkal. S Magdou jsme pak při angličtině kouleli po anglickém vzoru vajíčka. To bylo skořápek.., hned jsme je snědli. S Pepou jsme si pak přečetli, jak prožil Velikonoce on a jeho rodina, a nejen Velikonoce, ale i Apríla. Vymýšleli jsme také aprílové vtípky a hledali jsme tenkou hranici, kdy se smějeme někomu a kdy s někým. A že legrace nemá ublížit a být nepříjemná. Zahráli jsme si rozhovory na poště a zopakovali jsme si psaní adresy. Napsali jsme si opakování za březen. Někteří jsme leccos přes prázdniny zase zapomněli. S Pepou jsme si také přečetli příběh o andulce Axi a popustili jsme uzdu fantazii s jeho kouzelným kobercem. 

Každé pondělí, teď tedy úterý máme mít také hotové čtecí úkoly. Některým se nám to moc daří, a byli jsme schopni si i každý den zakreslit, jaké bylo počasí.

V matematice jsme se učili pracovat s tabulkou násobků. Hledali jsme výsledky a vzájemně jsme si dávali příklady. Rádi si to procvičíme i doma. Hrajeme si také supr hru na násobky, kdy kluci třeba tleskají na násobky tří a holky dupou na násobky pěti. Vlastně si procvičujeme postupně řady násobků do pěti, ale násobky deseti, a někteří i devíti, už také umíme. 

Ve středu jsme se vypravili na celokoko výlet vláčkem k Sázavě. Bylo krásně a nespadli jsme do vody, i když jsme se trochu snažili. A vyfotili jsme se v džungli u pand! Koukněte na fotky. Nakonec to nebyl moc dlouhý výlet, ale o to víc jsme si za odměnu na konci užili cukrárnu v Davli.



18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page