top of page

A zase to učení!

Hurá, celý duben se můžeme učit! Trošku jsme po těch prázdninách pozadu, tak do toho!

Nejprve jsme si zopakovali a povzpomínali na to, co všechno jsme se naučili v březnu a zápis jsme dali do Kokopisníku. A pak už hurá k novým cílům! V češtině jsme se učili poznat větu jednoduchou od souvětí, k tomu musíme umět poznat slovesa. Tvořili jsme vtipné věty podle zadání slovních druhů. Do sešitu jsme je pak psali ty nejjednodužší : Kdo, co dělá. Druhý den jsme pak vymýšleli souvětí a poznávali spojky, které věty v souvětích spojují. Druhý den jsme do sešitu naopak vtipné popletené věty rozmotávali. Četli jsme si s Pepou a kuličkou Hadu o jarních kytičkách, učili jsme se je poznávat, jednu dřevěnou jsme si každý vybarvili a hráli si pak s nimi hru sova. A venku jsme jich už také spoustu viděli a na záhoncích už nám také všechno pěkně roste, tak je chodíme zalévat. A také jsme se učili, v kterých slovech napsat bě, pě, vě, a kdy i bje, vje.

V matematice jsme pokračovali v učení se řad násobků. Už jsme u násobků šesti. Hrajeme si s nimi různé hry v kroužku, tleskáme, pleskáme, kombinujeme různé řady. Hráli jsme si také hru Sova, vymýšleli jsme různá řešení parket, počítali jsme s dřívky trojúhelníky a čtyřúhelníky, řešili násobilková tria, autobusové linky a hledali jsme tři po sobě jdoucí čísla, která nám dala číslo zadané.Také jsme hledali více řešení u vláčků a zvířátek, řešili jsme sčítací trojúhelníky a pavučiny.

Ve středu jsme se vypravili do Národního muzea, do části Dětské muzeum. Moc jsme si to tam užili. Podívejte se na fotky. Nejprve jsme se vyblbli při házení míčků na zeď, tím jsme ale zároveň plnili spoustu úkolů. Nejvíc se nám tam líbila potrubní pošta, velké tablety s hrami, také tam byl strašidelný pán celý z mušlí, želvího krunýře, kaktusu, a obří brouk se svými larvami, také stavebnice domů různých stavebních slohů. Holky nám zahrály divadlo o Šípkové Růžence. Zkusili jsme si také, jak vidí třeba pes, očuchali jsme spousty vůní a zažili jsme spoustu dalších věcí.

A teď už hurá na víkend plný sluníčka!





9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page