top of page

Jak to bylo o krátkém týdnu

Od prvňáčků


Tento dvoudenní týden utekl jako voda. V pondělí jsme si při ranním kruhu opravdu rychle sdělili své zážitky z víkendu. Směli jsme použít tři až pět slov, která by co nejvíc vystihla, co jsme zažili. Pak jsme se nasvačili a vyrazili jsme celá Kokoška do divadla Ponec na taneční představení Tanec a fyzika. Bylo zde plno různých zvuků, některé byly dost hlasité a místy i trochu strašidelné, bylo tu hodně různých světel a světelných obrazců, také tu byla spousta míčků a dva tanečníci. Na konci jsme se přidali k tanečníkům i my a prožili jsme si části představení na vlastní kůži na jevišti. Naše zážitky jsme pak po obědě nakreslili a povídali si o nich. Můžete se podívat na fotku.


V úterý jsme se učili další písmenko E. Pohádka se týkala i elektřiny, tak jsme se trochu vrátili zase ke světlům z divadla. Dokončili jsme také první díl pracovního sešitu z matematiky. Skládali jsme čtverce a stříhali růžek a snažili jsme se trefit zadané obrazce. Do Kokopisníku jsme si dali razítka, vybrali jsme si výzvu na další týden a byly tu prázdniny! Tak se mějme krásně!


Dana


Mezi třeťáky a čtvrťáky


Holky třeťačky zapomněly napsat, co se dělo před podzimními prázdninami, tak ještě pár slov ode mě. V pondělí navštívila celá Kokoška na představení Tanec a Fyzika v divadle Ponec. Bylo to dost zajímavé, viděli jsme, jak se dá hrát se světlem, co všechno může dělat hudba i lom světla. Dokonce jsme v jeden okamžik mohli vidět i Vesmír. Tím vším nás provedli dva tanečníci. Pro Kokošáky byla nejzábavnější následující dílna, kde si všechny pokusy mohli sami vyzkoušet. V úterý se pak v naší třídě nesl den v duchu referátů o zvířatech a těšení se na prázdniny.

Agnes




31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page