top of page

Jak jsme měli ekologickou konferenci (5.-6. třída)


V pondělí jsme si povídali s Krištofem o tom, co jsme dělali o víkendu. Měli jsme na to jen dvě minuty. Nevěděli jsme ale, kolik času už uběhlo. Někdo to vůbec nestihl, někdo skončil o dost dřív. Nejblíž byla El. Lidi o víkendu byli třeba v akvaparku, nebo prostě jen tak doma.


V úterý byl prostě normální den, s Krištofem jsme hráli hru - rozdělili jsme se na Spartu, Athény a něco třetího. První dvě měly krále a poskoka. Athény a Sparta se snažili získat třetí tým na svojí stranu, aby výhercům dovolili projít svým územím. Nakonec samozřejmě vyhrála Sparta.


Ve středu jsme měli rozdělené role v zasedání a bavili jsme se o globálním oteplování. Role byli třeba NOVINÁŘ, DRSOŇ, POLITIK, OPTIMISTA… Nejlepší tam samozřejmě byl drsoň, kterého hrál velmi krásný Josef.


Čtvrtek a pátek byli normální dny. Josef byl nemocný a všem chyběl. Truchlili.


Ekologie


Ve středu jsme si prožili den plný ekotémat. Ráno jsme vytvořili myšlenkovou mapu, bavili jsme se o tom, co všechno podle nás do tématu patří. Všichni se práce ujali velmi zodpovědně a vytvořili společně velký poster. Pak následovalo natáčení videí. Ve skupinkách děti zpracovaly scénář a videa natočily. Pak jsme si je společně prezentovali a komentovali. Čas venku jsme strávili “tříděním odpadů”, hráli jsme hru, běhali k barevným popelnicím, abychom se zahřáli, protože venku byla opravdu zima. Ve třídě jsme si pak o významu třídění a recyklaci povídali. Po obědě nás čekala Ekologická konference. V rolích (moderátor, novinář, investor, politik, ekoaktivista…) jsme otevřeli a diskutovali téma globálního oteplování. Všechny nás to bavilo, role jsme opravdu prožívali. Na konci jsme ostatním odhalili své identity a shodli se na tom, že si konferenci ještě někdy zopakujeme.


Ve čtvrtek jsme prošli odpadkový kvíz, shrnuli středeční den. Po obědě připravili několik pokusů, abychom si demonstrovali, co je kyselý déšť a jak působí, jak fungují mořské proudy, jak tají ledovce.




41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page